Szkolenie Kelnerskie - Certyfikat ***PROMOCJA DLA GRUP***

Dodane przez Katarzyna (Firma), Środa, 22 Listopad, 2017  12:13

Opis oferty:

Kelner gra pierwsze skrzypce w każdej restauracji. Uśmiechnięty, godny zaufania i pełen kurtuazji jest kwintesencją dobrych relacji z klientami i bogactwem restauratorów. Jest dobrym duchem formalnych przyjęć, jak i uroczystych, rodzinnych spotkań. Profesjonalna obsługa kelnerska zakrawa o miano sztuki, którą możesz poznać i opanować.

Do czego przygotowuje mnie ten kurs?
Oferujemy szkolenie, które w pełni przygotowuje do pracy w najlepszych hotelach i restauracjach na stanowisku kelnera, a zawodowym kelnerom pozwoli udoskonalić wcześniej nabyte umiejętności. Absolwenci kursu kelnerskiego mają pewność, że zostaną kompletnie przygotowani do pracy, ze względu na 50% zajęć praktycznych.

Do kogo adresowany jest ten kurs?
Na nasze szkolenie zapraszamy zarówno osoby, które chcą poszerzyć swoje zdobyte już zdolności, jak i nowicjuszy, pragnących poznać i zagłębić się w kelnerskie zagadnienia. Szkolenie wprowadza od podstaw w kwestie kelnerskie, aż do uzyskania fachowej i rzetelnej wiedzy teoretycznej, jak i umiejętności praktycznych.

Jakie umiejętności nabędę po odbyciu tego kursu?
Dzięki szkoleniu każdy uczestnik:
– pozna tajniki sztuki kelnerskiej
– zdobędzie profesjonalną wiedzę teoretyczną
– otrzyma praktyczne wskazówki pracy z klientem
– pozna najwyższe standardy branży gastronomicznej
– uzyska niezbędne kwalifikacje do pracy w zawodzie kelnera

Zakres tematyczny szkolenia:
1. Zawód Profesjonalnego Kelnera
• kultura osobista i etyka zawodowa kelnera
• obowiązki i wizerunek profesjonalnego kelnera
• praca w zespole kelnerskim: jak budować pozytywną komunikację w grupie
2. Przygotowanie stanowiska pracy
• higiena pracy i zasady bezpieczeństwa
• wyposażenie zawodowe kelnera
3. Prezentacja zastawy stołowej
• prawidłowe dobieranie sprzętu do charakteru potrawy i napoju
• nakrywanie i dekoracja stołu
4. Praktyczne umiejętności kelnerskie
• technika noszenia naczyń: nadchwyt, podchwyt, na płaskiej dłoni, na serwetkach kelnerskich, na tacy
• techniki noszenia tac: właściwe chwyty tac, układanie naczyń na tacach/ zasady obciążania, przenoszenie naczyń
• techniki zbierania zastawy stołowej po konsumpcji
5. Techniki podawania napojów bezalkoholowych
• zasady podawania napojów gorących
• zasady podawania napojów zimnych
6. Techniki podawania napojów alkoholowych
• dobór alkoholu do rodzaju potrawy
• sposoby serwowania: piwa, wódek, likierów, drinków
• techniki podawania wina oraz jego dekantacja
7. Podstawowe typy potencjalnych gości
• biznesmeni
• turyści
• obcokrajowcy
• rodziny z dziećmi
• zakochani
8. Obsługa Gości restauracyjnych
• powitanie
• serwis
• obsługa z prawej/lewej strony klienta
• podziękowanie i pożegnanie Gości
9. Zachowanie w sytuacjach stresujących:
• zbijanie obiekcji zgłaszanych przez klientów: nieporozumienia, wątpliwości, reklamacje
• zasady kulturalnego i celowego przyjmowania reklamacji
• zachowania w sytuacjach problematycznych
10. Sprzedaż sugestywna
• zwiększenie obrotów restauracji i poziomu zadowolenia klienta
• napiwki jako forma uznania za profesjonalnie wykonaną pracę

Zapewniamy:
-międzynarodowy certyfikat potwierdzający nabyte umiejętności (język polski i angielski)
-prowadzący z wieloletnim doświadczeniem na stanowisku kelnerskim jak i managerskim
-techniki szkolenia zapewniające wysoką efektywność
-praktyczne wykorzystanie nabytej wiedzy
-profesjonalne przygotowanie miejsce szkolenia
-miłą atmosferę
-poczęstunek

Standardowa cena: 198zł /osoba
Czas szkolenia: 8h, 9:30-17:30

Przygotowaliśmy PROMOCYJNĄ OFERTĘ:
Przy wcięciu udziału w szkoleniu kelnerskim grupy min. 10 osób oferujemy zniżkę.

Koszt szkolenia kelnerskiego wynosi wtedy tylko 148zł od osoby.

ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY
Napisz wiadomość

Napisz wiadomość

Uzupełnij adres e-mail Wpisz poprawny adres e-mail
Uzupełnij treść zapytania Treść zapytania musi być dłuższa niż 2 znaki
Dodaj załącznik
Dozwolone pliki: jpg, jpeg, png, doc, docx, pdf, gif, html, txt.
Przepisz poprawnie kod z obrazka
Wyświetleń oferty: 103
  • Wypromuj
  • Zgłoś naruszenie
  • Drukuj ulotkę
  • Edytuj/usuń
Zgłoś opinie