Szkolenie Kelnerskie - Certyfikat Międzynatrodowy

Dodane przez Katarzyna (Firma), Piątek, 28 Lipiec, 2017  10:04

Opis oferty:

Szkolenie Kelnerskie

Kelner gra pierwsze skrzypce w każdej restauracji. Uśmiechnięty, godny zaufania i pełen kurtuazji jest kwintesencją dobrych relacji z klientami i bogactwem restauratorów. Jest dobrym duchem formalnych przyjęć, jak i uroczystych, rodzinnych spotkań. Profesjonalna obsługa kelnerska zakrawa o miano sztuki, którą możesz poznać i opanować.

Na nasze szkolenie zapraszamy zarówno osoby, które chcą poszerzyć swoje zdobyte już zdolności, jak i nowicjuszy, pragnących poznać i zagłębić się w kelnerskie zagadnienia. Szkolenie wprowadza od podstaw w kwestie kelnerskie, aż do uzyskania fachowej i rzetelnej wiedzy teoretycznej, jak i umiejętności praktycznych.

Czas trwania szkolenia: 8h, 9:30-17:30
Cena: 198zł / osoba

Zakres tematyczny:

1. Zasady pracy w gastronomii – szkolenie BHP ze wskazaniem na pracę kelnera
2. Zasady odpowiedniego zachowania w pracy, cechy charakteru dobrego kelnera
3. Higiena osobista pracowników obsługi
4. Kultura osobista i etyka zawodu pracowników obslugi
5. Standardy wyglądu i ubioru kelnera / kelnerki
6. Technika noszenia naczyń i tac
7. Technika noszenia zastawy stołowej
8. Zasady przenoszenia tac, półmisków, salaterek i sztućców
9. Serwowanie dań
10. Technika nakrywania do stołów do poszczególnych dań w obecności konsumenta
11. Ogólne zasady podawania (serwowania)
- Serwowanie – metoda pierwsza: Podawanie potraw na talerzach (metoda niemiecka)
- Serwowanie – metoda druga: Podawanie potraw z półmisków (metoda francuska)
- Serwowanie – metoda trzecia: Serwowanie potraw (metoda angielska)
- Serwowanie – metoda czwarta: Serwowanie potraw (metoda rosyjska)
12. Formy obsługi kelnerskiej w powiązaniu z samoobsługą
13. Zasady zbierania brudnych naczyń ze stołu
14. Psychologiczne aspekty obsługi klienta oraz zachowywania się kelnera w trudnych sytuacjach
15. Podstawowe informacje na temat wina, prezentowania, sposobu podawania – teoria + ćwiczenia praktyczne
16. Technika noszenia zastawy stołowej, tacy, sztućców – ćwiczenia praktyczne
17. Składanie serwet dla potrzeb usług hotelowych

Zapewniamy:

-międzynarodowy certyfikat potwierdzający nabyte umiejętności (język polski i angielski)
-prowadzący z wieloletnim doświadczeniem na stanowisku kelnerskim jak i managerskim
-techniki szkolenia zapewniające wysoką efektywność
-praktyczne wykorzystanie nabytej wiedzy
-możliwość indywidualnego podejścia do uczestników podczas szkolenia
-profesjonalne przygotowanie miejsce szkolenia
-miłą atmosferę
-poczęstunek
Napisz wiadomość

Napisz wiadomość

Uzupełnij adres e-mail Wpisz poprawny adres e-mail
Uzupełnij treść zapytania Treść zapytania musi być dłuższa niż 2 znaki
Dodaj załącznik
Dozwolone pliki: jpg, jpeg, png, doc, docx, pdf, gif, html, txt.
Przepisz poprawnie kod z obrazka
Wyświetleń oferty: 623
  • Wypromuj
  • Zgłoś naruszenie
  • Drukuj ulotkę
  • Edytuj/usuń
Zgłoś opinie